vendredi 1 mars 2013

Daging Black Pepper.

salam.

harini mau kongsi resepi daging black pepper nih. dulu time awal² datang france selalulah angkut instant black pepper tapi xsedap sangat, maybe sebab tu aku stop masak dish ni.. adalah dalam beberapa bulan lepas tiba² teringin mau makan, so teraila masak sendiri. ekceli senang ja and shockingly lagi sedap dari yang instant punya dulu! since then this dish jadi feveret aku ^^


Bahan²:
250g daging dihiris²
1 sudu sos tiram
1 sudu kicap manis
1 sudu kicap masin
Black pepper
Tomato
Mushroom (boleh juga letak sayur lain ikut citarasa)
Bawang dihiris² sebagai hiasan
garam & penambah rasa

Bahan² kisar:
1 biji bawang besar
3 ulas bawang putih
2 inci halia

Cara²:
Tumiskan bahan² kisar sampai wangi. Kemudian masukkan sos tiram, kicap manis, kicap masin, black pepper, daging, tomato dan mushroom. Biarkan masak sampai daging jadi empuk. Lastly, try rasa, kalo xcukup masin baru letak garam sebab kicap tadi pun sudah masin.. 

Le voilà~ siap untuk dimakan! ;) memang sedap sangat² bila dimakan dengan nasi panas².

A plus! =)

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire